Ferran Bel: “Acordin amb la Generalitat i els grups parlamentaris un nou sostre de despesa i aleshores tindran el nostre suport”

per Nerea Martí Ayuso,

Ferran Bel: “Acordin amb la Generalitat i els grups parlamentaris un nou sostre de despesa i aleshores tindran el nostre suport”


El portaveu econòmic del Partit Demòcrata al Congrés, Ferran Bel, ha explicat aquest divendres davant el Ple l’abstenció del grup al sostre de despesa que ha presentat el Govern de Pedro Sánchez. D’una banda, Bel ha argumentat que “quan un Govern està en minoria, cal una negociació prèvia per aprovar les iniciatives”, i ha lamentat que en el cas de l’Executiu socialista la negociació “ha arribat tard i de manera improvisada”. Per això, ha dit, “els instem a presentar una nova proposta de sostre de despesa, aquest cop acordat amb la Generalitat de Catalunya i amb els grups parlamentaris”.

D’altra banda, Bel ha assegurat que els ajuntaments no necessiten més dèficit, sinó “poder invertir i gastar el seu superàvit flexibilitat la regla de despesa”. “Tenim l’ànim de col·laborar i pactar, però abans de presentar les propostes, no després”, adverteix Bel.

També ha destacat que si el Govern espanyol vol aprovar en algun moment un nou objectiu de dèficit haurà de modificar la Llei d’Estabilitat Pressupostària i buscar les majories parlamentaries per fer-ho, “la qual cosa ja haurien d’haver fet per aprovar aquest sostre de despesa”. “No té sentit que vulguin aprovar avui una cosa que dilluns es tombaria al Senat”, ha afegit el portaveu econòmic.

“Facin autocrítica. La bona voluntat no es pot confondre amb un contracte d’adhesió”, ha apuntat.

 

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Provença, núm. 339 (08037 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat