Ferran Bel, al govern espanyol: “Tenen temps per rectificar i tornar a les posicions de negociació de dijous passat”

per Mireia Prat,

Ferran Bel, al govern espanyol: “Tenen temps per rectificar i tornar a les posicions de negociació de dijous passat”


El portaveu d’Economia del Partit Demòcrata al Congrés, Ferran Bel, ha defensat aquest dimarts al vespre l’esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat, fent una darrera crida al diàleg sense condicions. “Té temps per  rectificar, senyora ministra. Els demanem simplement que facin l’exercici de  tornar a les posicions de negociació de dijous passat i puguem parlar de tot”, ha expressat Bel dirigint-se al govern del PSOE, i ha advertit: “No ens responsabilitzin a nosaltres de  l’avançament de les eleccions o la no aprovació dels pressupostos, perquè això  depèn exclusivament de vosaltres. Si no hi ha pressupost, no serà pel PDeCAT,  serà perquè fan càlculs electorals i creuen que els beneficien les eleccions  anticipades”.

Bel ha demanat una vegada més un “diàleg franc” i ha rebutjat que el PDeCAT hagi fet cap xantatge. “Nosaltres li plantegem una negociació,  el diàleg mai no és un xantatge. Potser sí que van acceptar un xantatge la  setmana passada, quan algú va començar a parlar d’un relator”, ha assegurat el diputat. “Senyor Sánchez, vostè ha  tingut la valentia de reconèixer que hi ha un problema polític i els problemes  polítics se solucionen amb diàleg polític. No els demanem que renunciïn a res,  però tampoc ens poden demanar a nosaltres que renunciem als nostres postulats”, ha insistit.

Sobre els pressupostos que es debaten avui al Congrés, Ferran Bel ha recordat que tampoc compleixen amb la disposició addicional tercera de l’Estatut de Catalunya i que, malgrat incrementa el pressupost d’Adif a Catalunya, això no en garanteix la inversió. “El problema no és el  pressupost destinat, que també, sinó l’execució pressupostària. Vostès només  han executat el 48% del pressupost d’Adif i el 30% del pressupost de rodalies a  Barcelona. Aquest no és el pressupost que volem”, ha afirmat contundent.

Al començament de la seva intervenció, Bel també ha recordat la situació injusta que viuen avui els presos polítics amb l’inici del judici. “Portem  tota la tarda parlant d’eleccions, urnes, paperetes i recomptes. Quina  paradoxa! Avui hi ha 12 persones que són jutjades per posar urnes, per deixar  votar a la gent i aquest judici que ha començat avui és una vergonya per tots  nosaltres”, ha lamentat. I ha avisat que “els que no en siguin conscients, s’avergonyiran en el futur”.

 

Madrid, 12 de febrer de 2019

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat