El PDeCAT demana la dimissió de Lesmes i la modificació de la llei hipotecària després de la decisió del Suprem

per Josep Rius,

El PDeCAT demana la dimissió de Lesmes i la modificació de la llei hipotecària després de la decisió del Suprem


El Partit Demòcrata ha demanat que es modifiqui la llei hipotecària per tal que les despeses de constitució d’una hipoteca les paguin les entitats bancàries i també ha demanat la dimissió de Carlos Lesmes, president del Tribunal Suprem i del Consejo General del Poder Judicial. Ho ha dit la portaveu del Partit Demòcrata a la Comissió de Justícia del Congrés, Lourdes Ciuró, que ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació que “el que ha passat al Tribunal Suprem és inaudit”.

“El Suprem ha rectificat una sentència dictada”, ha denunciat Ciuró, que ha recordat que la llei orgànica del poder judicial “ho prohibeix terminantment”. “No es pot modificar una sentència dictada”, ha insistit la diputada, que ha matisat que “l’únic que es pot fer és un aclariment sobre la mateixa”. En aquest sentit i en relació a la decisió del Tribunal Suprem, Lourdes Ciuró ha apuntat que “la justícia i la llei hi són perquè els poderosos no ho puguin tot, però aquí el que ha passat és que els poderosos han trucat al poder judicial i aquest ha modificat la sentència”. 

Ciuró ha apuntat que “ahir la justícia espanyola va estar de mala sort, perquè el Tribunal Europeu dels Drets Humans va dir que a Espanya no es respectaven els drets humans”. “Avui, el que fa és vulnerar la independència judicial”, ha reblat Ciuró, que ha dit que Carlos Lesmes “ha causat un enorme dany a l’estat de dret”.

La diputada també s’ha referit al “greuge que hi ha amb els presos polítics”. “Per delictes fets a mida, avui l’Estat espanyol està venjant-se dels líders independentistes”, ha sentenciat.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat