El Partit Demòcrata presentarà a tots els ajuntaments mocions de suport a la vaga de fam dels presos polítics

per Mireia Prat,

El Partit Demòcrata presentarà a tots els ajuntaments mocions de suport a la vaga de fam dels presos polítics


Els grups municipals del Partit Demòcrata presentaran a tots els ajuntaments catalans mocions de suport a la vaga de fam que duen a terme Jordi Turull, Jordi Sánchez, Josep Rull i Joaquim Forn. El text, que ha de ser aprovat en els propers plens municipals, reitera la solidaritat del partit amb aquesta acció, “que demostra la fermesa de conviccions dels presos polítics i confirma  el seu compromís amb la lluita pacífica”. La moció també dona suport a totes les accions judicials impulsades pels presos i exiliats que, com aquesta, ajuden a situar el focus sobre “l’arbitrarietat  de la justícia espanyola, que està instruint una causa política amb arguments  falsos, atemptant contra drets fonamentals, com la presumpció d’innocència o el  dret a un procés judicial amb garanties”. 

A més, exigeix al Tribunal Constitucional “que resolgui els  recursos d’empara presentats pels presos polítics” que està retardant i denuncia que amb la seva manera de procedir està “evitant l’accés de les seves peticions als Tribunals Europeus i  Internacionals”. Cada una de les mocions que s’aprovin als municipis catalans es faran arribar al mateix Tribunal Constitucional, a més dels Congrés dels Diputats, el Senat, el Parlament Europeu, Amnistia Internacional i l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans.

Barcelona, 5 de desembre de 2018

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat