El Partit Demòcrata aconsegueix que el Senat aprovi reduir l’ IVA del 10% al 4% als serveis d’atenció a la dependència

per Mireia Prat,

El Partit Demòcrata aconsegueix que el Senat aprovi reduir l’ IVA del 10% al 4% als serveis d’atenció a la dependència


El Senat ha donat llum verda aquesta tarda a la iniciativa del Partit Demòcrata que redueix l’IVA del 10% al 4% a la prestació de tots els serveis d’atenció a la dependència. La Proposició de Llei del Partit Demòcrata, per la que es modifica la Llei 37/1992, de 28 de desembre, de l’Impost sobre el valor afegit per a aplicar el tipus impositiu de l’IVA del 4% a la prestació de tots els serveis d’atenció a la dependència no exempts,  proposa la reducció de l’IVA al 4% dels “serveis de teleassistència, ajuda a  domicili, centre de dia i de nit i atenció residencial independent del finançament d’aquest servei”. El portaveu del Partit Demòcrata, Josep Lluís Cleries, ha destacat que “són serveis de primera  necessitat, no són luxes, i el lògic és que tinguin l’IVA superreduït”, i ha recordat que “aquesta és una  reivindicació històrica”.

Cleries, en seva defensa de la proposta, ha explicat que “qualsevol  persona que rebi un servei d'atenció a la dependència a través d'una entitat  privada, perquè no hi ha una altra opció, ha de pagar un 10% d'IVA, i no és  just". Ara, segons el portaveu del PDeCAT, "tenim amb aquesta Proposició de Llei l'oportunitat d'ajudar a les  persones dependents que necessiten aquests serveis i a les seves famílies", tot i que "evidentment s'ha de  millorar el finançament de la Llei de la Dependència" .

En aquest sentit, Cleries ha destacat que el finançament de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència “va néixer molt baixa i amb poca  consistència. A més, a conseqüència de la crisi econòmica i el Reial Decret-llei  20/2012 es van rebaixar les aportacions de l’Administració central a les  Comunitats Autònomes i es va alentir la implantació de la Llei”, ha afegit.

Gràcias a la tramitació de la Proposició de llei del Partit Demòcrata, es preveu que “en el proper any, quan una persona necessiti d’aquests serveis, haurà  de suportar exclusivament l’IVA superreduït del 4%”, ha conclòs Cleries.

Representants de la Confederación Española de Organizaciones de Mayores (CEOMA), del Consell Estatal de les Persones Grans, de la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP), del Círculo Empresarial de Atención a las Personas (CEAPs) i de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) han estat presents al Senat durant la votació de la Proposició de llei del PDeCAT.

 

Madrid, 7 de noviembre de 2018

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat