El Partit DemòcraEl Partit Demòcrata presenta una bateria de preguntes per saber si Borrell defensarà al jutge Llarena a Bèlgica

per Nerea Martí Ayuso,

El Partit DemòcraEl Partit Demòcrata presenta una bateria de preguntes per saber si Borrell defensarà al jutge Llarena a BèlgicaEl president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha enviat una carta a la Ministra de Justícia i el ministre d'Afers Exteriors i Cooperació "perquè Bèlgica comparegui davant del tribunal belga, en representació de l'Estat belga, però en defensa de la immunitat de jurisdicció d'Espanya i del jutge Llarena del Tribunal Suprem demandat ". Davant d'aquesta situació, el Partit Demòcrata ha registrat una bateria de preguntes sol·licitant la seva resposta per escrit. Són les següents:

Creu el Govern en la separació de poders?

Pensa respectar el Govern la separació de poders?

Confirma el Govern que defendrà al jutge Pablo Llarena davant la demanda civil presentada a Bèlgica pel president Carles Puigdemont i els consellers Lluís Puig, Clara Ponsatí, Toni Comín i Meritxell Serret?

Tenint en compte que any rere any l'informe GRECO posa de manifest que l'Estat incompleix les recomanacions per la independència judicial i que està a la cua de la Unió Europea en percepció d'independència judicial,

Considera el Govern que la carta del senyor Carlos Lesmes ajuda a millorar i a garantir la independència judicial?

Considera el Govern que la carta del senyor Carlos Lesmes contribueixen a millorar la percepció dels ciutadans respecte el sistema judicial?

Quina és l'opinió del Govern sobre la imatge exterior d'Espanya i de la seva democràcia projectada per les interferències i la manca d'independència entre el poder judicial i l'executiu?

Quines mesures pretén impulsar el Govern per millorar la independència judicial?

Madrid 11 de juny de 2018

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Provença, núm. 339 (08037 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat