El Parlament valida el decret llei sobre la precontractació del servei dels VTC

per Mireia Prat,

El Parlament valida el decret llei sobre la precontractació del servei dels VTC


El Parlament de Catalunya ha validat el decret llei que ha presentat el Govern al ple d’aquest dijous al matí que introdueix els 15 minuts de temps de precontractació dels serveis dels VTC. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha reiterat que els VTC “els entenem com un servei de mobilitat més per a la ciutadania, que s’afegeix als del taxis o el transport públic”, i que, per això “s’ha regulat a favor dels ciutadans”. Calvet ha assenyalat que davant la revolució tecnològica que afronta la societat i les administracions, Catalunya rebrà totes aquelles iniciatives d’economia digital aplicades a la mobilitat: “L’única condició és que respectin i, encara millor, potenciïn els nostres estàndards de qualitat laboral, social i ambiental”, ha reblat.


Reivindicació dels papers de Salamanca

El ple del Parlament ha aprovat la moció impulsada pel grup Parlamentari de Junts per Catalunya sobre la recuperació dels papers de Salamanca. El diputat del Partit Demòcrata, Francesc Ten, ha defensat que la moció pretén instar els actors implicats a seguir treballant pel retorn íntegre dels fons documentals. “Seguirem lluitant per la dignitat, la justícia, la política cultural i el retorn dels papers de Salamanca”, ha conclòs.


Les tres ‘T’: invertir en talent, tecnologia i més tolerància

El diputat del PDeCAT Lluís Font s’ha referit a la teoria de les tres ‘T’, del científic social Richard Florida, per abordar una moció presentada al ple del Parlament sobre polítiques del coneixement a Catalunya. Segons Font, aquesta és una moció que recull molt bé aquestes tres ‘T’: talent, tecnologia i tolerància i ha exposat que cal “facilitar eines per posar al servei del bé comú el talent a Catalunya, que aquestes eines també permetin que la tecnologia sigui un element de governança d’aquest talent, i que fructiferi en un ecosistema que l’ajudi”.

 

La sostenibilitat del sector del turisme

El diputat Ferran Roquer ha defensat que cal fer front a la indústria del turisme que cada vegada és més complexa i sofisticada en la seva gestió. Roquer ha assegurat que cal desenvolupar el programa de Qualitat Turística de Catalunya per fer front a les desigualtats laborals i és urgent que “s’adeqüi el marc normatiu que elimini càrregues i barreres d’entrada al mercat turístic”, i ha seguit, assegurant que cal millorar les condicions competitives.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat