David Bonvehí: “Volem un partit fort al servei de la unitat que proposa la Crida per a la construcció del nostre país”

per Helena Masó,

David Bonvehí: “Volem un partit fort al servei de la unitat que proposa la Crida per a la construcció del nostre país”


El president del Partit Demòcrata, David Bonvehí,  ha assegurat que “volem un partit fort al servei de la unitat que proposa la Crida per a la construcció del nostre país”. “Som gent de mirada àmplia, conscients del moment transcendental del país”, ha afirmat Bonvehí en roda de premsa després de la primera reunió de la nova direcció executiva del PDeCAT, que ha subratllat que “ens abocarem a aquest moviment transversal que es diu la Crida, en el qual hi creiem i en volem ser partícips”.

 

Bonvehí, que va desplaçar-se a Brussel·les amb la vicepresidenta Míriam Nogueras per rebre el president Puigdemont, ha apuntat que en els propers dies també es reunirà amb els consellers empresonats per “veure com es pot encaixar el PdeCAT de la millor manera possible a la Crida”. “Des del PDeCAT no tenim la responsabilitat, ni la volem tenir, de decidir què serà la Crida, però hi som per col·laborar perquè aquest espai sigui transversal”, ha subratllat.

 

David Bonvehí ha valorat molt positivament la primera reunió de l’executiva i ha apuntat que ha notat “predisposició i convicció que cal enfortir el partit”. També ha avançat que en les properes setmanes “caldrà prendre decisions en tots els sentits, tant a nivell de política catalana com espanyola” amb l’objectiu, sempre, de “treballar amb total coordinació i compartint unitat d’acció”. En aquest sentit, el president de la formació ha avançat que la vicepresidenta, Míriam Nogueras, “ha de tenir un rol important en la política espanyola”.

 

Preguntat per les declaracions de Felip VI, Bonvehí ha afirmat que el monarca no s’ha posat en contacte amb el Partit Demòcrata, “però som els del diàleg i parlarem amb qualsevol persona que vulgui parlar amb nosaltres”. Ara bé, ha advertit: “si hi parlem, li demanarem que es retracti de les seves declaracions del 3 d’octubre”.

 

També preguntat sobre la tesi del referèndum acordat, el president del Partit Demòcrata ha recordat que “aquesta sempre ha estat la voluntat d’aquest partit des que va començar el procés independentista” i ha destacat: “creiem que la solució definitiva acabarà passant per un referèndum acordat, però les constants negatives de l’Espanyol no ens poden fer renunciar a res”. “Aquest procés ha de ser pacífic i democràtic, però des de la majoria parlamentària i des del pacifisme, no renunciarem a res”, ha subratllat, i ha afegit: “la via escocesa és la solució definitiva per solucionar el conflicte polític de Catalunya”, però “Catalunya i la majoria parlamentaria ha d’explorar qualsevol via per tirar endavant el que la gent ha demanat aquests últims anys”. “No es pot, davant la negativa d’un referèndum acordat, quedar-nos de braços plegats”, ha dit Bonvehí, que ha reblat: “estem esperant que Pedro Sánchez ens digui quina és la seva recepta per resoldre el problema polític català; els nostres vots no són gratuïts”.

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Provença, núm. 339 (08037 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat