David Bonvehí: “No ens aixecarem de la taula fins dimecres. Però si el PSOE vol aprovar els pressupostos, haurà de canviar les posicions”

per Mireia Prat,

David Bonvehí: “No ens aixecarem de la taula fins dimecres. Però si el PSOE vol aprovar els pressupostos, haurà de canviar les posicions”


El president del Partit Demòcrata, David Bonvehí, ha assegurat avui que fins dimecres, el dia que s’han de votar les esmenes a la totalitat, el partit no decidirà el sentit del seu vot. “No ens aixecarem de la taula de negociació i diàleg fins dimecres.  Estem atents per si el PSOE canvia d’opinió i després del dimecres, amb altres  paràmetres, continuarem defensant la bilateralitat i el diàleg”, ha afirmat en roda de premsa després de la reunió del Comitè Nacional. “Però si el PSOE vol aprovar els pressupostos, haurà de canviar les posicions”, ha afegit.

Sobre la possibilitat que el president del govern espanyol avanci les eleccions, el president del partit ha respost que no se sent “pressionat”. “Volem dir-li  al PSOE que si opta per un govern que vulgui abordar el conflicte català,  estàvem disposats que pogués acabar la legislatura. Si opta per convocar  eleccions, no podem dir res. Nosaltres només ens sentim pressionats per complir  amb allò que ens hem compromès amb la ciutadania: que pugui votar l’autodeterminació  i ser coherents amb la bona governaça a Catalunya”, ha expressat.

Bonvehí també ha anunciat que demà, ell i la vicepresidenta Míriam Nogueras seguiran el judici a l’1-O des del Tribunal Suprem. “Hi serem  com tots els que ens considerem demòcrates i els que creiem que els presos  polítics haurien de tenir un judici just”. A més, ha donat suport i ha cridat a la participació a les diferents convocatòries organitzades, com l’aturada als llocs de treball a les 12h del migdia. “El  partit també s’està ocupant de donar a conèixer a tot el món que l’1 d’octubre  no hi va haver cap delicte. Demanem un judici que es cenyeixi a la democràcia i  al dret penal, i el que es va fer l’1 d’octubre no s’emmarca en el dret penal”, ha reblat.

En la roda de premsa, Bonvehí també ha valorat la manifestació d’ahir a la plaça Colón de Madrid. “La manifestació no va tenir el  suport que els convocants esperaven, perquè els ciutadans no veuen com un  problema que el govern parli amb un altre govern”, ha destacat, alhora que ha recordat que l’últim CIS detallava que més del 65% de la població està d’acord amb el diàleg i creu que el conflicte català s’ha de resoldre parlant. “PP, Ciutadans i Vox hi ha sortit perdent”, ha conclòs.

Barcelona, 11 de febrer de 2019

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat