David Bonvehí: “La lluita de Macià és també la lluita de la nostra generació”

per Narcís Junquera Cros,

David Bonvehí: “La lluita de Macià és també la lluita de la nostra generació”


El president del Partit Demòcrata, David Bonvehí, ha reivindicat la figura del president de la Generalitat, Francesc Macià, en l’homenatge al cementiri de Montjuïc en el 85è aniversari de la seva mort, Bonvehí ha afirmat que “la  lluita de Macià és també la de la nostra generació” i ha afegit que es tracta d’una “figura important per tots  aquells que volem la llibertat i la independència del nostre país. Per això  reivindiquem el passat i el llegat de Macià”. Bonvehí també ha recordat que Macià “sempre va creure en el diàleg, va intentar regenerar Espanya. Però 85  anys després de la seva mort ens trobem igual. Per això una majoria de catalans  i catalanes volen un Estat independent”.

El president del Partit Demòcrata ha recordat els presos i exiliats i també s’ha referit al discurs de Felip VIè, que ha qualificat com a “declaracions  buides de contingut que, malgrat tot, podrien sonar bé si no fos que en el dia  a dia l’Estat, el govern espanyol i ell mateix no actuen en conseqüència amb  aquests valors de concòrdia i respecte a les institucions democràtiques”.

En l’ofrena floral a la tomba del president Macià també hi ha intervingut la candidata del Partit Demòcrata a l’Ajuntament de Barcelona, Neus Munté, i el secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Sergi Miquel. Munté ha proclamat que “el  somni de Macià és el nostre somni i avui és més viu que mai tot i la repressió  i la injustícia: una Catalunya Lliure, socialment justa i econòmicament  pròspera”. Sergi Miquel, de la seva banda, ha recordat que “la defensa  de la llibertat és la defensa del nostre projecte polític”.

A l’acte d’homenatge al president Macià també hi han assistit els consellers Jordi Puigneró, Miquel Buch, Àngels Chacón  i Damià Calvet, el president del grup municipal a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier  Trias, i diversos membres de l’executiva nacional, entre d’altres.

Barcelona, 25 de desembre de 2018

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat