David Bonvehí: “El pressupost és necessari per a Catalunya, per fer front a l’estat del benestar i impulsar polítiques de creixement empresarial”

per Mireia Prat,

David Bonvehí: “El pressupost és necessari per a Catalunya, per fer front a l’estat del benestar i impulsar polítiques de creixement empresarial”


El president del Partit Demòcrata, David Bonvehí, ha expressat la necessitat d’aprovar els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya, una diagnosi que comparteix “tot el món del PDeCAT” representat pel Comitè Nacional que s’ha reunit aquest matí. “Aquest és un pressupost necessari per a Catalunya, per fer país i per  fer República”, ha assegurat en roda de premsa. I ha detallat que ha de ser “equilibrat, per fer front a l’estat del  benestar, com ha estat en els darrers anys, però també ha d’impulsar polítiques  de creixement empresarial”. En aquest sentit, n’ha posat alguns exemples com la millora de les infraestructures o el desplegament de la fibra òptica a tot el territori.

Bonvehí ha expressat la “total confiança” en el govern i el grup parlamentari de Junts per Catalunya per negociar els pressupostos, tot i que ha matisat que la línia vermella per aconseguir el suport d’altres grups és “que no s’incrementi la pressió fiscal als  ciutadans i ciutadanes, sobretot a les classes mitjanes”. “L’IRPF ja pressiona prou a Catalunya, i  esperem que els pressupostos del Govern no siguin en aquest sentit”, ha reiterat.

En referència a la vaga de sanitat que ha tingut lloc avui, Bonvehí ha reconegut que les reivindicacions són “honestes” i que “existeix una càrrega de treball massiva a l’atenció primària”. Per això ha defensat que els pressupostos de la Generalitat, que en els darrers anys ja han tingut més d’un 70% destinat a despesa social i sanitària,  han de rebre una aportació major de l’estat espanyol. “No  és que la Generalitat no vulgui aportar-hi tots els recursos, és un problema de  manca de finançament de l’estat cap a Catalunya”, ha matisat. “Volem tenir un estat propi per fer una  administració més moderna, que adopti decisions valentes per redefinir  diferents models de sanitat. Amb un model més eficient podríem destinar més  recursos a tenir més personal per fer front a les polítiques públiques del país”, ha conclòs.

El president del partit també s’ha referit a les pintades aparegudes a la seu d’Òmnium Cultural, que ha qualificat d’“indecents”. “Ens  trobem en una espiral de violència que no és bona. Des de l’independentisme  haurem de fer un sobreesforç perquè aquestes actituds no es repeteixin en la  nostra societat”, ha afirmat. Durant la roda de premsa posterior al Comitè Nacional, Bonvehí també ha anunciat que ha convocat a tot el partit a ser el dia 8 de desembre a Brussel·les als actes de presentació del Consell per la República.

Barcelona, 26 de novembre de 2018

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Provença, núm. 339 (08037 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat