Cleries: “Els que pacten amb l’extrema dreta a Andalusia són els que no permeten més recursos per a polítiques socials”

per Nerea Martí Ayuso,

Cleries: “Els que pacten amb l’extrema dreta a Andalusia són els que no permeten més recursos per a polítiques socials”


El portaveu del Partit Demòcrata al Senat, Josep Lluís Cleries,ha confirmat el vot favorable als objectius de dèficit i senda de despesa presentats pel Govern espanyol, i que va aprovar el Congrés dels Diputats el dia 20 de desembre. "Votarem a favor de poder disposar d'aquests 470 milions d'euros per a la Generalitat, per a polítiques socials i mantenir l'Estat del benestar", ha destacat, abans d'afegir que "si no disposem d'ells, serà pel Partit Popular i per Ciutadans; els que pacten amb l'extrema dreta a Andalusia són els que impedeixen tenir més recursos des dels diferents territoris per a polítiques socials", ha criticat el portaveu del PDeCAT. "Els que es diuen constitucionalistes pacten amb un partit inconstitucional, amb plantejaments xenòfobs, racistes, masclistes i homòfobs".

 

Cleries ha subratllat que "quan Ciutadans i el Partit Popular exigeixin al Parlament de Catalunya més diners per als funcionaris públics, per a sanitat, per a educació o per a serveis socials, els catalans sabran que no disposen d'aquests diners perquè vostès no ho han permès", i ha lamentat la posició del Partit Socialista, responsable també de no poder aprovar aquests objectius de dèficit perquè el Senat segueix tenint capacitat de veto.

 

D'altra banda, el portaveu demòcrata al Senat ha volgut destacar que "això no és en cap cas un primer pas per a un sí als pressupostos", i ha assegurat que "no hi haurà pressupostos per a un Estat amb presos polítics i exiliats" i en què el seu president "desconeix el dèficit fiscal de Catalunya i ho nega". Finalment, ha insistit que "no hi ha pressupostos sense una solució política per a Catalunya". En aquest sentit, Cleries ha criticat el discurs de Nadal del cap d’Estat, Felip VI, que "amarga les festes parlant d'un problema de convivència quan el que hi ha és un problema de democràcia".

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat