Ciuró pregunta a Delgado: “Els jutges han de ser del gust dels partits per aspirar a un lloc en el CGPJ?”

per Mireia Prat,

Ciuró pregunta a Delgado: “Els jutges han de ser del gust dels partits per aspirar a un lloc en el CGPJ?”


La portaveu de Justícia del Partit Demòcrata al Congrés, Lourdes Ciuró, ha preguntat aquest dimecres a la ministra de Justícia si "els jutges han de ser del gust dels partits per poder aspirar a un lloc al CGPJ". "M'agradaria que m'expliqués en què es pensa quan es negocien els vocals del CGPJ", ha dit Ciuró, que ha criticat que "la reforma del CGPJ s'ha fet per la porta de darrere". A més, la diputada ha assegurat que "sorprèn que el senyor Marchena s'erigeixi en el paradigma de la imparcialitat quan ha trigat una setmana a dimitir".

 

Ciuró ha criticat la falta d'independència de les altes instàncies judicials, així com la falta de separació de poders. "Avui constatem que les perversions del sistema judicial espanyol són estructurals i això significa que aquestes perversions radiquen en el més profund", ha advertit la diputada, que ha aprofitat per manifestar que l'Estat espanyol, des de les seves institucions monàrquiques, el Poder Legislatiu, el Poder Judicial i fins i tot part de la premsa, "consenteixen masses escàndols". La diputada s'ha referit a alguns episodis "tan sonats" com el protagonitzat pel ministre de l'Interior del Govern del PP on afirmava que tenia fiscals de confiança i que "la fiscalia t'ho afina". Escàndols com les filtracions d'informes falsos del Ministeri de l'Interior que acusaven impunement a l'alcalde de Barcelona Xavier Trias; la vulneració del dret a la llibertat d'expressió o la tolerància i fins i tot simpatia cap expressions dels feixismes més horribles són només alguns exemples.

 

"La convivència amb naturalitat amb totes aquestes manifestacions tan impròpies d'una democràcia s'atribueixen a les deficiències de la cúpula judicial",ha destacat la portaveu de Justícia del PDeCAT. "Tenim una Audiència Nacional que és tribunal continuador del tribunal d'ordre públic del franquisme, un tribunal que avui no té sentit", ha explicat Ciuró, a més d'afegir que "tenim un Tribunal Suprem recentralitzador, on els membres estan nomenats a dit. Un autèntic braç polític". "El Valle de los Caídos avui és la cúpula del Poder Judicial", ha remarcat.

 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Provença, núm. 339 (08037 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat