Carles Campuzano: “Abordar el diàleg exigeix coratge polític, sentit democràtic i respecte a la societat catalana”

per Mireia Prat,

Carles Campuzano: “Abordar el diàleg exigeix coratge polític, sentit democràtic i respecte a la societat catalana”


El portaveu del Partit Demòcrata al Congrés, Carles Campuzano, s’ha dirigit aquest matí al president del govern espanyol per preguntar-li com pensa canalitzar de forma democràtica el conflicte polític català. “No comparteixo que el problema sigui de  convivència. El problema és democràtic, de tocar la qüestió de fons que li  planteja la societat catalana, que no és cap altra que els catalans puguin  decidir democràticament el seu futur”, ha expressat Campuzano, que ha afegit: “Aquest és el consens principal  que hi ha a Catalunya. I abordar el diàleg exigeix coratge polític, sentit  democràtic i respecte a la societat catalana”.

El portaveu a la cambra espanyola també ha retret al president Sánchez que alguns ministres del seu govern no respecten la societat catalana. “No es  respecta quan es condecora el responsable polític de Rajoy a Catalunya, el  senyor Millo; quan el ministre Borrell veta la presència del president Torra en  un acte de la Unió per la Mediterrània, quan una ministra del seu govern  repeteix la doctrina de Dastis sobre les ‘fake news’ de l’1 d’octubre”, ha mencionat Carles Campuzano com a mostra. “La  societat catalana exigeix respecte i alguns dels seus ministres no treballen  precisament per aquest diàleg”, ha conclòs.

Campuzano també ha recordat que ningú ha assumit encara la responsabilitat per “les  càrregues desmesurades” de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant el referèndum de l’1 d’octubre i ha assenyalat la necessitat de “depurar responsabilitats” perquè “la societat catalana necessita recuperar  la seva dignitat”.Madrid, 10 de octubre de 2018

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Calàbria , núm. 169 (08015 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat