Bonvehí lamenta l’elecció de Marchena com a president del CGPJ i troba ‘indigna’ la condemna a Mas i els consellers Homs, Rigau i Ortega pel 9N

per Narcís Junquera Cros,

Bonvehí lamenta l’elecció de Marchena com a president del CGPJ i troba ‘indigna’ la condemna a Mas i els consellers Homs, Rigau i Ortega pel 9N


El president del Partit Demòcrata, David Bonvehí, ha denunciat el funcionament del sistema judicial espanyol “íntimament lligat amb un model de fer política que no compartim”. Bonvehí s’ha referit en aquests termes després de saber-se l’acord entre el PSOE i el Partit Popular per designar el jutge Manuel Marchena com a pròxim president del Consell General del Poder Judicial i d’anunciar-se també la condemna al president Artur Mas i als consellers Francesc Homs, Irene Rigau i Joana Ortega per la consulta del 9N. Pel que fa a aquest cas, Bonvehí ha assegurat que la condemna “és política” i els anima a presentar un recurs d’apel·lació i “a arribar a les últimes instàncies, si cal, europees”. “El 9-N no hi va haver cap tipus de responsabilitat comptable, i se’ls imputa la partida dels ordinadors, uns ordinadors que continuen funcionant a hores d’ara”, ha dit Bonvehí, que ha afegit: “dir que aquests ordinadors han estat utilitzats per fins personals de Mas i els consellers és indigne i ratlla el ridícul”.

 

D’altra banda, el president del PDeCAT també s’ha referit així al qui serà el nou president del Consell General del Poder Judicial en substitució de Carlos Lesmes, Manuel Marchena: “al jutge Marchena se’l premia pel seu tarannà, que no ha estat gens respectuós amb la democràcia i política catalana”. “Veiem clarament com se l’ha potenciat i promocionat, i no tenim esperances que al Tribunal Suprem millori la situació”, ha dit Bonvehí, que ha apuntat que ara, “qui farà el judici serà un altre jutge molt proper en les tesis que s’han vingut produint fins ara”. “Volem defensar els nostres presos polítics amb la innocència i l’absolució davant dels jutjats”, ha remarcat Bonvehí, que ha augurat que, “si no és Espanya, serà a Europa, però en algun moment se’ns donarà la raó”. 

 

David Bonvehí també ha explicat els temes centrals que van acordar a la reunió que van fer, la setmana passada, ell mateix, els diputats del PDeCAT al Congrés i els senadors del partit amb el president Torra: “denunciar les institucions caduques de l’Estat i la monarquia espanyola, denunciar al Congrés i al Senat la repressió que estem tenint pel fet de posar urnes el 9-N i l’1-O, i tirar endavant iniciatives per al dret a l’autodeterminació”. Sobre aquest últim punt, Bonvehí ha afirmat que “no entenem que Pedro Sanchez defensi un segon referèndum pel Brexit, quan aquí, els advocats de l’Estat sembla que continuïn perseguint l’1-O”. “El seu discurs de cara enfora no és el mateix que després té per Catalunya”, ha denunciat Bonvehí, que ha instat el president del Govern espanyol a “canviar les seves tesis i fer un referèndum d’independència a Catalunya”

 

Bonvehí també ha explicat que aquest cap de setmana ha visitat el president Puigdemont a Waterloo acompanyat d’una àmplia representació d’alcaldes i candidats locals del Partit Demòcrata a les eleccions municipals. Sobre aquest punt, Bonvehí ha reiterat que la marca de les municipals serà Junts per Catalunya, “una marca que suma i que representa la filosofia de transversalitat i unitat que se’ns demana als municipis”

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES


Responsable: Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), C/ Provença, núm. 339 (08037 Barcelona), NIF. Núm. G66848755, contacte@partitdemocrata.cat

Finalitat: Gestionar la seva sol·licitud i enviament d’informació relacionada.

Legitimació: En marcar la casella d’acceptació, vostè està donant el seu legítim consentiment perquè les seves dades personals siguin tractades d’acord amb la nostra política de privadesa.

Cessió: El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), només comunicarà les seves dades amb el seu consentiment inequívoc previ o en compliment d’obligacions legals.

Drets: Pot exercir els drets d’accés, rectificació i supressió de les seves dades personals, així com altres drets, com s’explica a la informació addicional.

Informació addicional: Pot consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la web del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) www.partitdemocrata.cat